SpesDriver Blog

Postanite sponzor, budite viđeni i maksimizirajte zaradu

Napisano 2015-09-11 00:30:31

SpesDriver tim ulaže dosta vremena u razvoj aplikacije i održavanje, a najbitnije ulažemo i dosta novca kako bi aplikaciju učinili javno dostupnom. S obzirom da je naš tim sastavljen od studenata koji studiraju u inostranstvu, daleko od svojih domova, novac koji izdvajamo za hosting, domen i sl. nam mnogo znači.

Možda, dok ste radili testove, primijetili da imamo sponzore. Kako bismo obezbijedili novac za održavanje i dalji razvoj aplikacije omogućili smo auto školama reklamu na našim testovima. Ako ste vlasnik auto škole i želite da se reklamirate garantujemo vam da je SpesDriver najpogodnije mjesto za to.

SpesDriver je mjesto gdje se skupljaju budući kandidati, kandidati i vozači i upravo je to razlog da svoju auto školu promovišete kod nas.

Reklamiraj svoju auto školu:

http://spesdriver.com/ba/site/promote

Bilježimo uspjehe

Napisano 2015-09-11 00:10:08

Prije nekoliko dana SpesDriver aplikacija za Android dostigla je 100 ocjena, sa prosjećnom ocjenom 4,7. Takođe, našu web aplikaciju je u prethodnom danu posjetilo 2800 korisnika.

SpesDriver je najpopularnija aplikacija u Bosni i Hercegovina koja pomaže kandidatima da polože vozački. Ulažemo velike napore poboljšamo kvalitet aplikacije i ostvarimo ponovimo uspjeh u državama u regionu.


Link za preuzimanje SpseDriver Android aplikacije: 

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lukicdarkoo.spesdriver

i do naše web aplikacije:

http://spesdriver.com/ba/test/home

Oni pišu o nama, a oni koriste naše usluge

Napisano 2015-08-17 21:40:20

Nakon mnogo uloženog truda, rada i vremena našu ambicioznost prepoznali su i portali u Bosni i Hercegovini, a Banja Luka Live, Bijeljina.org i Grad Istočno Sarajevo su samo neki od njih. Pored navedenih portala i još mnogo njih SpesDriver je predstavljen i na televiziji.

Ponosni smo i što trenutno SpesDriver "ugrađenu aplikaciju" koristi oko 20 auto škola u Bosni i Hercegovini i Srbiji. To je veliki uspjeh za nas, ali radimo da povećamo broj auto škola u ove dvije države, ali i da proširimo na Hrvatsku. Listu auto škola koje koriste naše usluge kao i upustvo za ugradnju "ugradi aplikacije" možete pronaći na linku: 

http://spesdriver.com/ba/site/applications


Neke skrivene mogućnosti SpesDrivera za koje vjerovatno niste znali da postoje

Napisano 2015-07-29 21:43:52

Kada smo radili na razvoju Test aplikacije obratili smo pažnju ne neke detalje kako bismo vam olakšali korišćenje aplikacije.

SpesDriver asistent je vaš asistent koji će vas voditi kroz testove. Ako ste na telefonu i trebaju vam neke dodatne informacije, trenutno pitanje, broj tačnih odgovora ili sl. samo kliknite na njega i on će vam otvoriti sve te informacije.

Swipe za sljedeće pitanje je ponovo još jedna opcija za promjenu pitanja. Koristie swipe desno za sljedeće pitanje ili swipe lijevo za prethodno.

Broj i enter za odgovor na pitanje. Sada nešto ra korisnike desktop i laptop računara. Ako ne želite da koristite miš možete tastaturu, pritisnite 1 za čekiranje prvog pitanja, 2 za drugog..., a kada budete željeli da potvrdite odgovor pritisnite enter.

Strelice za sljedeće pitanje funkcioniše kao swipe za telefone. Strelica lijevo za prethodno pitanje, strelica desno na tastaturi za sljedeće pitanje.

Malo olakšica za buduće vozače, vjerujem da smo vam ovim sitnim mogućnostima olakšali korišćenje naše aplikacije.

Novi online testovi za polaganje, nove mogućnosti, u duhu 2015.

Napisano 2015-07-29 21:11:02

Prije možda malo više od mjesec dana objavili smo novu verziju naše SpesDriver aplikacije. Nova verzija je potpuno redizajnirana i izrađena sa drugim tehnologijma, promijenili smo i motor i školjku. Posebno smo obratili pažnju na aplikaciju za online testove za polaganje vozačkog ispita, koju smo nazvali SpesDriver Test aplikacija, ili samo Test aplikacija.

Zašto smo napravili promjene? Ja, osnivač SpesDrivera, sam zaluđenik za web tehnologije. Mnogo sam se igrao, testirao, istraživao i odlučio da sve to, novo i moderno, implementiram u SpesDriver. Naravno nije to glavni razlog, osnovna ideja je da proširimo mogućnosti SpesDrivera, unaprijedimo postojeće i napravimo osnovu za razvoj novih mogućnosti. Ovo što smo sada napravili je samo osnova onoga što spremamo, a jako mali dio onoga što imamo u planu. Sve te promjene koje smo napravili i koje planiramo da napravimo su plod vaše zahtjeva, onoga što smo primijetili da želite i naše opsesije da napravimo vrhunsko online iskustvo za buduće vozače. Umjesto da se mučite na knjigom, tražeći auto škole, ili tražeći sve to na Googleu mi želimo da vam sve to obezbijedimo na jednom mjestu.

SpseDriver Test Aplikacija je izrađena sa Materai Design dizajn jezikom, razvijen u Googleovim istraživačkim centrima da pruži što bolje korisničko iskustvo. Prvi put kada otvorite aplikaciju učitavate cijelu Test aplikaciju, svaki narednik klik rezultuje samo učitavanje informacije o pitanjima, kategorijama i sl. u kompresovanom formatu koje obično teže manje od kilobajta. Zašto? Tradicionalne web aplikacije na svaki vaš klik učitivaju cijelu aplikaciju iznova, tako vi gubite vrijeme, a mi to ne želimo. Način na koji Test Aplikacija radi je mnogo brži.

Nova verzija sadrži i prikaz auto škola iz vašeg grada. Trenutno je naša baza auto škola relativno mala, ali vremenom, korisnici i mi ćemo proširivati tu bazu. Planiramo unaprijediti prikaz, količinu informacija,dodati rangiranje i sve to kako bismo vam pružili relavatne za odabir auto škole u kojoj ćete polagati.

Otvoreni smo za saradnju, prijedloge i kritike, a sve to možete mi poslati na email lukicdarkoo@gmail.com

Beta verzija je sada dostupna!

Napisano 2013-08-03 22:46:38

Nakon napornog rada nova verzije testova za polaganje vozačkog ispita je dostupna online. Imajte na umu da je u aplikacija u BETA fazi razvoja i nemojte nam zamjeriti ako uočite neku grešku. Greške možete poslati na moj email lukicdarkoo@gmail.com pa ću se potruditi da ispravim, sugestije i kritike su naravno dobrodošle.

Auto škole. Vidio sam da je nekoliko auto škola embedovalo moju aplikaciju u svoj sajt. Sada je ta opcija zvanično dostupna.

http://spesdriver.com/site/embed
Na ovoj adresi možete kreirati svoj embed kod.Za one koji ne znaju: Ugrađivanjem naše aplikacije u vaš sajt omogućava vam da kandidati vježbaju testove sa vašeg sajta. Uskoro ću postaviti nekoliko primjera.

DostupnostAplikacije optimizovana za sve uređaje i veličine ekrana (desktop, tablet i telefon). Takođe radimo na razvojunative aplikacija za iPhone, Android i Windows Phone. BETA aplikacije za Android i Windows Phone, možete preuzeti sa:

http://spesdriver.com/site/page/page/applications

Interfejs. U ovo smo utrošili mnogo vremena, cilj nam je bio da kandidat postigne maksimalne rezultate za kratko vrijeme. "Fokusiraj se na ono što ne znaš, ne gubi vrijeme na ono što znaš" bila nam je osnovna ideja, s obzirom da kandidati prije priprema znaju odgovore na preko 50% pitanja. Tako smo recimo na kraju testova stavili mogućnost kreiranja novog testasamo od pitanja na koje korisnik nije znao odgovor. Pitanja su podijeljena na kategorije, oblasti i lekcije, pa sekorisnici lako fokusiraju na ono što treba da uče.

Testovi. Trenutno posjedujemo testove za Bosnu i Srbiju. Cilj je unijeti pitanja za što više država, posebno smo zaintresovaniza Hrvatsku (za ovo nam je potrebna pomoć, pa ako je neko zaintresovan neka se javi na lukicdarkoo@gmail.com).

Jezik. Aplikacije je prevedena na engleski, bosanski (ijekavica, latinica), srpski (ekavica, ćirilica) i planiramo prijevod na još jezika.

Dalje? Trenutno nam je prioritet ispravljanje grešaka i dodavanje novog izgleda testa (kao pravi na listu papira). Želimo da napravimokandidat-instruktor odnos gdje će instruktor pratiti kako kandidat napreduje, kao i statistiku svih odgovora te na osnovu togapreciznije određivati šta kandidat treba da uči.

Cijena? Naravno BESPLATNO