SpesDriver Blog

Novi online testovi za polaganje, nove mogućnosti, u duhu 2015.

Napisano 2015-07-29 21:11:02

Prije možda malo više od mjesec dana objavili smo novu verziju naše SpesDriver aplikacije. Nova verzija je potpuno redizajnirana i izrađena sa drugim tehnologijma, promijenili smo i motor i školjku. Posebno smo obratili pažnju na aplikaciju za online testove za polaganje vozačkog ispita, koju smo nazvali SpesDriver Test aplikacija, ili samo Test aplikacija.

Zašto smo napravili promjene? Ja, osnivač SpesDrivera, sam zaluđenik za web tehnologije. Mnogo sam se igrao, testirao, istraživao i odlučio da sve to, novo i moderno, implementiram u SpesDriver. Naravno nije to glavni razlog, osnovna ideja je da proširimo mogućnosti SpesDrivera, unaprijedimo postojeće i napravimo osnovu za razvoj novih mogućnosti. Ovo što smo sada napravili je samo osnova onoga što spremamo, a jako mali dio onoga što imamo u planu. Sve te promjene koje smo napravili i koje planiramo da napravimo su plod vaše zahtjeva, onoga što smo primijetili da želite i naše opsesije da napravimo vrhunsko online iskustvo za buduće vozače. Umjesto da se mučite na knjigom, tražeći auto škole, ili tražeći sve to na Googleu mi želimo da vam sve to obezbijedimo na jednom mjestu.

SpseDriver Test Aplikacija je izrađena sa Materai Design dizajn jezikom, razvijen u Googleovim istraživačkim centrima da pruži što bolje korisničko iskustvo. Prvi put kada otvorite aplikaciju učitavate cijelu Test aplikaciju, svaki narednik klik rezultuje samo učitavanje informacije o pitanjima, kategorijama i sl. u kompresovanom formatu koje obično teže manje od kilobajta. Zašto? Tradicionalne web aplikacije na svaki vaš klik učitivaju cijelu aplikaciju iznova, tako vi gubite vrijeme, a mi to ne želimo. Način na koji Test Aplikacija radi je mnogo brži.

Nova verzija sadrži i prikaz auto škola iz vašeg grada. Trenutno je naša baza auto škola relativno mala, ali vremenom, korisnici i mi ćemo proširivati tu bazu. Planiramo unaprijediti prikaz, količinu informacija,dodati rangiranje i sve to kako bismo vam pružili relavatne za odabir auto škole u kojoj ćete polagati.

Otvoreni smo za saradnju, prijedloge i kritike, a sve to možete mi poslati na email lukicdarkoo@gmail.com